/nginx/o/2012/02/01/936112t1hd7d8.jpg)
Saaremaal Valjalas elav eksootiliste puu- ja köögiviljade kasvatamisega tegelev töötu Heli Kuusk sai kirjastuselt Estada pakkumise oma hobist kirjutada.
Saaremaal Valjalas elav eksootiliste puu- ja köögiviljade kasvatamisega tegelev töötu Heli Kuusk sai kirjastuselt Estada pakkumise oma hobist kirjutada.
«Mulle tuli see pakkumine tõelise üllatusena ja algul olin pisut ehmunudki,» ütles Heli Kuusk Õhtulehele. Heli on kasvatanud aastate jooksul väga palju erinevaid puu- ja köögiviljasorte. Neist mõned: okra ehk botaanilise nimega söödav muskushibisk, soja, kiwano ehk ogamelon, kinoa ehk kassinaeris, amarant ehk rebasehein, maamandel, sidrunhein, sidrun, banaan, ingver, suhkruleht, bataat ehk maguskartul, pudelkõrvits ehk Vietnami kabatšokk, artišokk, pastinaak ehk aed-moorputk, mustjuur, paksoi ehk Hiina lehtnaeris, komatsuna ehk sinep-lehtnaeris, füüsal jms.
Kuusega koostööst on huvitatud ka Tallinnas tegutsevate eliitrestoranide Gloria ja Egoist omanik ning Eesti Kulinaaria Instituudi asutaja Dimitri Demjanov.