Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Tallinna riigigümnaasiumite juhid on selgunud

Copy
Haridusministeeriumi sõnul luuakse eraldi õppekoht Vabaduse kool ning see hakkab tegutsema Tallinna Tõnismäe Riigigümnaasiumi juures. Pildil Tallinna Tõnismäe Riigigümnaasiumi kavand.
Haridusministeeriumi sõnul luuakse eraldi õppekoht Vabaduse kool ning see hakkab tegutsema Tallinna Tõnismäe Riigigümnaasiumi juures. Pildil Tallinna Tõnismäe Riigigümnaasiumi kavand. Foto: Riigi Kinnisvara.

Tallinna Mustamäe riigigümnaasiumi direktoriks valiti Raino Liblik, Pelgulinna riigigümnaasiumi direktoriks Indrek Lillemägi ja Tõnismäe riigigümnaasiumi direktoriks Alo Savi.

Tallinna Kuristiku gümnaasiumi direktorina töötav Raino Libliku sõnul toovad riigigümnaasiumid noortele uusi suurepäraseid valikuid. Emili Kooli praegune juht Indrek Lillemägi näeb kolme gümnaasiumi korraga loomises selliste võimaluste avanemist, mis ühe kooli rajamisel võimalik poleks. Põlva gümnaasiumi juht Alo Savi asub käivitama juba kolmandat riigigümnaasiumi ja peab väga oluliseks püüdlemist õppijakeskse kooli poole.

Konkursil osales kokku 42 kandidaati.

Haridus- ja teadusministeeriumi riigikoolide osakonna juhataja Raivo Trummal selgitas, et uute juhtide ülesanne on õppekorralduses kujundada koolidevahelisi koostöövorme. «Soovisime leida kolmele Tallinna riigigümnaasiumile ühekorraga direktoreid, et nii koolide loomine kui ka edasine tegevus saaks toimuda koostöiselt,» lisas ta. 

Järgmise aasta 1. septembril Akadeemia teel avatavasse Mustamäe riigigümnaasiumisse on planeeritud 1080 õppekohta. Aasta hiljem lisanduvad 1080 õppekohaga Pelgulinna riigigümnaasium Kolde puiesteel ja 900 õppekohaga Tõnismäe riigigümnaasium Endla tänaval.

Kõikidele riigigümnaasiumidele ehitab riik uued koolihooned. 

Tagasi üles