Kui vanasti – jah, vanasti, sest viiruseelne elu tundubki juba sama muinasjutuline nagu ilus Pätsi aeg –, sai pliidist, pottidest ja pannist villand või polnud toiduga mässamiseks mahti, läksime restorani. Praegu tuleb restoran oma kööki ise tuua või kulleriga kohale tellida.
Tellijale
Restoranid minu kodus. Proovime koroonaaja uut söömisharjumust
Muidugi pole see kaugeltki kõik, millega end kodukontoris hellitada, aga mõni lihtsa toiduelu näide siiski. Pasta tomatiste kastmetega, salat võimalikult talveküpsest tomatist – neid juba liigub! –, avokaadost ja fetast, omakasvatatud või turult toodud kartul sinepiheeringa või linnusüldiga, küüslaugused ja tšillised pannikrevetid, ahjus haudunud tatar hapukoorega, peedisupp rohke rohelisega. Või muu ajamahukam kodugurmee, olgu või imeõhukesed pruunika jumega praekartulid sibulaga, mida Saksa ülikoolilinna Heidelbergi tudengikõrtside kokad küsimise peale lahkelt valmistama õpetavad.