Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
+372 666 2387

Kõik armastavad pastat. Vihjeid filmidiivalt Sophia Lorenilt ja Jalta konverentsilt

Copy
Kreemine avokaadopasta krevettidega.
Kreemine avokaadopasta krevettidega. Foto: Grete Laan

Kuigi Itaalia pastaroogade lõputus paletis leidub ka tundidepikkuse hautamisega raguusid, on itaallased välja mõelnud hulganisti lihtsaid ja kärmeks kõhutäieks kõlbavaid retsepte. Hobikokk Anu Laan noppis välja mõned oma lemmikud.

Kui teil on majapidamises kotike pastat, oliiviõli, küüslauku, sibulat, maitseaineid, ehk ka kõvemat pikalt laagerdunud juustu ja karbike (kirss)tomateid või purk purustatud konservtomatit, on kiire lõuna minutitega valmis.

«Näiteks aglio e olio, spagetid küüslaugu, tšilli ja oliiviõliga,» nimetab hobikokk, argiselt Tallinna kaubamaja teenindusjuhi ametit pidav Anu Laan ühe neist pastalemmikutest, mis nõuab vähe aega ja vaeva. Enne kui koroonaajale kohaselt mõni toidukuller restoranist kohale jõuaks, on sellega juba nälg kustutatud.

Tagasi üles