Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Tähelepanelik naaber aitas politseil tabada metallivargad

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toimetaja: Martti Kass
Copy
Vanaraud. Foto on illustreeriv.
Vanaraud. Foto on illustreeriv. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnumaal aitas tähelepanelik naaber politseil tabada metallivargad, kes laadisid võõras talus vanarauda käru peale.

Üleeile kella 14.20 paiku teavitas meesterahvas politseid kahtlastest isikutest, kes olid Pärnu maakonnas Tahkuranna vallas Laadi külas sõidukiga parkinud võõrasse hoovi ning seal sõiduki haagisele vanametalli peale laadisid.

Kuna teatajale oli kinnistu omanik teada, oli ta kindel, et tegemist ei olnud lubatud tegevusega, mistõttu otsustas ta isikuid jälgida ning politseid juhtunust teavitada.

Teatele kiirelt reageerinud politseipatrull sai sündmuskohale sõites täiendavat informatsiooni oletatavate metallivaraste tegutsemise kohta.

Nii ristusidki sündmuskoha ligidal teed politseipatrullil ja sõidukil, millel järel vanametalliga koormatud haagis.

Politsei pidas sõiduki kinni ning kontrollimisel selgus, et tegemist oli varasemalt varavastaste süütegude eest karistatud isikutega.

Politsei alustas 1985. ja 1972. aastal sündinud meesterahvaste suhtes väärteomenetlust karistusseadustiku paragrahvi alusel, mis näeb ette vastutuse varavastase süüteo toimepanemise eest väheväärtusliku asja vastu.

Sellise teo eest võib määrata kuni 18 000-kroonise rahatrahvi või mõista kuni 30 päeva aresti.

Politsei tänab tähelepanelikku meesterahvast, kes kahtlast tegevust märgates politseid teavitas ning varaste tegevust jälgides operatiivselt infot andis, mis viis metallivaraste tabamiseni.

Pärnu politseiosakonna korrakaitsetalituse vanemkonstaabel Tõnu Oro juhib tähelepanu asjaolule, et vargused võivad toimuda ka päise päeva ajal ja enda vara kõrval pole vast palju, kui hoida silm peal ka naabri omal.

Oro toonitas, et kui märkate toimuvat midagi kahtlustäratavat, siis on kõige õigem teavitada sellest politseid, kes saab kindlaks teha, kas tegemist oli õiguspärase või õigusvastase teoga.

Oro lisas, et võimalusel tuleks märkida üles auto värvus, mark ja number ning muud eritunnused, isikute arv ja nende kirjeldus, nendega kaasas olnud objektid.

Märksõnad

Tagasi üles