Päevatoimetaja:
Anu Viita-Neuhaus

Raudne tervis ühest smuutist

Copy
Smuutide kokkumiksimisel võib olla loominguline ja eri kooslusi katsetades välja sõeluda omad lemmikud.
Smuutide kokkumiksimisel võib olla loominguline ja eri kooslusi katsetades välja sõeluda omad lemmikud. Foto: Shutterstock

Vähe sellest, et sametine smuuti mõjub kevadeootuses põhjamaalasele kui magusvalus päikesetorge, kosutab see vitamiinidega tervist või toetab keha paastuaegsel puhastuskuuril. Toitumisterapeut Külli Holsting aitab sobivat smuutikooslust valida.

Smuutisse kõlbab segada ka juurvilju, mis kodus käepärast, piirduma ei pea sugugi marjade ja puuviljadega, ütleb toitumisterapeut Külli Holsting – «Võtke asja loominguliselt!» Jooki võib vabalt ära peita eelmisest lõunast jäänud keeduporgandid või ahjujuurikad, samuti puuviljavaagnal pruunisäbruliseks tõmbunud banaani ja kokkamisest üle jäänud maitserohelise või salatilehe. «Nii ei lähe midagi raisku,» tähendab ta.

Tagasi üles