Kaks noort eesti kutti tõmbasid käima kosmiliselt tervisliku supertoiduäri ja hakkasid kasvatama mikrovõrseid. Vertikaalaias nagu ulmefilmis. Kas see, mida nad toodavad, kõlab nagu gurmaani unelm – energiat saab palju, aga paksuks ei tee? Või on see võimatu missioon? Arter uuris asja.
Tellijale
Ettevõtlikud Eesti kutid, kes ajavad võrseid (1)
Äriidee kasvas välja elust enesest. «Iga päev nägin, mida kõige rohkem vaja oleks, aga ei ole kuskilt võtta,» teatab Martin Mändla. Mees on kokk, tema kuningriigiks on köök, kus ta erilise kirega teeb liharoogi ning salateid. «Oli vaja midagi, mis annaks maitset ja teeks garneeringu kenaks. Võrseid kasutan ma praegu iga toidu juures – panen steigile, salatile, võileivale, no ma ei kujuta ette enam, kuidas ilma saaks. Peab ju vaatama, et vegerastid, kes liha ei söö, saaksid ka elust mõnu tunda.»