Tänavune talv soosib talverõõme ja vastlaliugu. Pärast kelgutamist võiks aga nautida maitsvat ja soodsat ise tehtud hernesuppi. Kuid seda tummist aedviljasuppi tasub lauale panna ka teistel päevadel, sest eriti just talvel on soojendavad ja toekad supid omal kohal.
Tellijale
Vastlapäeval sööme hernesuppi!
Vastlapäev on liikuv püha, mis lõpetas talvise jõuludest saadik kestnud pidustusteaja. See on päev enne tuhkapäeva ehk noorkuu teisipäev seitse nädalat enne lihavõttepühi, millega algas traditsiooniliselt ka kevadpühadeni kestev suur paast.
Vastlapäeval aga toiduga tagasi ei hoitud, saartel võeti einet sel päeval suisa seitse korda. Hommik algas vastlapudruga, milleks enamasti oli tangupuder. Päeva jooksul söödi nii seajalgu kui ka seasaba, millest viimane oli delikatess, mis jäeti kas lastele või pereisale maiustamiseks.