Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Helme: mul ei ole hirmu erakorraliste valimiste ees

Kaja Kallase sõnul on koalitsioon ise seadnud kahtluse alla asju, nagu NATOsse ja Euroopa Liitu kuulumine, ja seega pole küsimus selles, kas Reformierakonna saadikute küsimused on ebaõnnestunud või mitte. Pildil Martin Helme ja Kaja Kallas Postimehe otsestuudios.
Kaja Kallase sõnul on koalitsioon ise seadnud kahtluse alla asju, nagu NATOsse ja Euroopa Liitu kuulumine, ja seega pole küsimus selles, kas Reformierakonna saadikute küsimused on ebaõnnestunud või mitte. Pildil Martin Helme ja Kaja Kallas Postimehe otsestuudios. Foto: Mihkel Maripuu

Rahandusminister Martin Helme (EKRE) ja riigikogu Reformierakonna fraktsiooni juht Kaja Kallas arutasid Postimehe otsesaates abielureferendumi eelnõu saatust. Helme leiab, et eelnõu jõudmine riigikohtusse on väga tõenäoline.

Mis sõnaga te ise parlamendis toimuvat iseloomustaksite?

Kaja Kallas: Ma ütleks, et see on põhiseaduse rikkumine. Praegu minnakse demokraatiat piirama, õigusriiki lammutama ja tegelikult põhiseaduse vastu.

Martin Helme: Põhiseadus on ohus küll, kui tulevad sellised seadusettepanekud, et liitume Venemaaga ja võtame rubla kasutusele ja anname Saaremaa ära Lätile.

Kallas: Ära valeta!

Tagasi üles