Panniga, turu tagant

Kristina Herodes
, Arteri ajakirjanik
Copy
Hanköök Keskturu nurga taga jätab väljast väga tagasihoidliku mulje.
Hanköök Keskturu nurga taga jätab väljast väga tagasihoidliku mulje. Foto: Kristina Herodes

Pealt putka, seest pipraste panniroogade paradiis. Just selline paik on Hanköök, mille sissepääs peidab end keskturu-äärses mudrus. Stiilivaba sisustus ja peenutsemiseta miljöö näitab saabujale silmapilk kätte, et aukohal on siin majas toit.

Lasnamäe plikana teadsin juba nõukaajal turu nurga taga mõnda putkat, kust sai Korea kraami. Vürtsikas porgandisalat, krõbedaks praetud kanakoivad ja kimchi maitsesid mulle juba koolilapsena. Kuid siis tuli hulk muid maitseid vahele, salateid ja sushi’sid ja mida kõike sai mugitud. Mõte heast tulisest Korea-kärakast tekitab aga siiani sulnist nostalgiat. Tahaks.

Krõbedaks praetud kanakoivad riisi ja kapsaga.
Krõbedaks praetud kanakoivad riisi ja kapsaga. Foto: Kristina Herodes

Hanköögi menüü pole pikk, see on koos piltidega seinal. Toekad kõhutäied kana ja sealiha sõpradele eri mekiga pirakate portsjonitena, saateks riis ja värske kraam.

«Vastab täpselt mehe ootustele, kes tahab korralikku kõhutäit,» arvab mu kaaslane. Esmakordsete külalistena uurime, kas eine oleks paras ühele või kahele. 

«Võtke ikka näo peale üks, muidu jääb väheks,» soovitab blond teenindaja.

Tagasi üles