Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Viljandimaal toimetab haruldane lind (1)

Copy
Euraasias ja Aafrikas laialt levinud vaenukägu on Eestis haruldane lind. Pildil olev isend toimetab Sinialliku külas.      
Euraasias ja Aafrikas laialt levinud vaenukägu on Eestis haruldane lind. Pildil olev isend toimetab Sinialliku külas.      Foto: Elmo Riig / Sakala

Viljandimaal Sinialliku külas on kevadest saadik end näidanud vaenukägu ehk toonetutt, kellega kohtumine on Eestis pigem tavatu.

Külamees Viljar Lohu andis külalisest teada Sakala piltnikule, kes sõitis kohale ning jäädvustas linnu tegemisi. Mõni aeg varem olid tiivulist tuvastama tulnud ornitoloogid, aga just siis jättis too kohale ilmumata.

«See lind on kevadest saadik meil kodu ümber ringi kooserdanud. Tema ei ole meid häirinud ja meie ei ole teda häirinud,» rääkis Lohu. «Maja on metsa ääres, siin loomi ja linde ikka liigub. Ükspäev naine küsis minu käest, et huvitav, mis lind see niisugune on. Hakkasin guugeldama ja vaatasin, et oi, päris haruldane lind!»

Siniallikul tegutsev vaenukägu on näidanud end üksinda, paarilist temaga kaasas pole olnud. Mehe sõnul käib vaenukägu külas toimetamas üsna kindla päevaplaani järgi ning uurib läbi kindlad kohad.

Tagasi üles