Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman
Saada vihje

Piet Boerefijn ja Katrin Bats: hea toit peab jõudma sööjani

Toidupank.
Toidupank. Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Kauplused võiksid üle saada toidu annetamise valehäbist, kirjutavad Eesti Toidupanga tegevjuht Piet Boerefijn ja Rimi vastutustundliku ettevõtluse juht Katrin Bats. 

Toidukraami on annetatud Eestis juba kümmekond aastat – selle aja jooksul on tekkinud nii mõnedki müüdid, mis tahavad ümber lükkamist. Küll on kuuldud lugusid sellest, kuidas toidupangast saavad peamiselt abi asotsiaalsed alkohoolikud, või tassivad vabatahtlikud ise parema kraami endale õhtul koju! Ülekohut on tehtud ka toidukauplustele: kindlasti viskavad poed parema meelega toidu minema kui kellelegi tasuta ära jagavad!

Tegelikult teevad toidupangale annetusi peamiselt toidukauplused, hotellid-restoranid ning toidutootjad. Kui aga rääkida inimestest, keda nähakse toidupanga jagamispunktist õhtul kottidega lahkumas, siis nemad on meie vabatahtlikud, kes viivad pakke abivajajatele.

Tagasi üles