Päevatoimetaja:
Andres Einmann
+372 666 2072

Viljandi ettevõtja tahab USAs tootmise püsti panna (2)

Copy
Tactical Solutioni tegevjuhi Sverre Puustusmaa sõnul ei jääks ettevõte üksnes Eesti turule keskendudes ellu.
Tactical Solutioni tegevjuhi Sverre Puustusmaa sõnul ei jääks ettevõte üksnes Eesti turule keskendudes ellu. Foto: Elmo Riig / Sakala

Kauasäilivate toidupakkide tootja Tactical Solutioni juht Sverre Puustusmaa rääkis Kuku raadio «Majandusruumi» saates, kuidas saavutati tänavusel kriisiaastal firma kõigi aegade suurim käive ja miks ta USAs tootmise avada tahab.

Olen aru saanud, et klient teie number üks on militaarvaldkond.

Me pärineme sealt, aga suurem osa meie tarbijaskonnast on matkajad, purjetajad… Ja mis seal salata, kui mu poeg tuleb koolist, siis ta võtab selle kapist, valab kuuma vee peale ja tal on toit olemas.

Milline roll praegu sõjaväel veel jäänud on?

Ikka on. [Külmkuivatus] on kõige parem toidusäilitamisviis, aga kahjuks on see ka kõige kulukam. Me teame, et armee otsib alati kõige odavamat lahendust. Kui oleks võimalik inimestele saepuru sisse sööta, siis seda ka tehtaks. Kahjuks on niimoodi, et rasvakonservidega konkureerida on väga keeruline. Küll tuleb tunnistada, et ka Eesti liigub paremuse poole.

Rasvane toit on ju raskem ka, nii et küsimus pole ainult rahas.

Ma võin neid miinuseid palju tuua! Oma kogemusest mäletan, kui sai konserviga külmades tingimustes oldud ja kui gaas, mis kaasas oli, ei toiminud. Ja siis nuta või naera – eks siis laku otse metallkuubikust, kätte ei saa. Nali naljaks, aga külmkuivatus annab väga palju lihtsaid võimalusi. Lihtsalt mingi nauding võiks ka olla. Kui ma pean rasketes tingimustes end veel motiveerima, et konservi süüa, siis see pole normaalne, toit võiks olla ikkagi motivaator.

Vaatasin teie majandusnäitajaid ja tundub, et sel aastal olete hoo sisse saanud (kui varasematel aastatel on kvartalikäive jäänud valdavalt alla 100 000 euro, siis tänavu küündis see 400 000 euroni ja ülespoole – toim). Kuidas päriselt elu on?

Tagasi üles