Nii harmoonilist kalasümfooniat nagu Miidurannas Viktoria ja Tõnu Tuulase pop-up-kodurestos te vaevalt kusagilt mujalt leiate. Seal kohtuvad rannarahva köök ja uue aja maitsed: soolasiia lööb särama värske tüümian, kuumsuitsulõhes virvendavad aasia vürtsid ja lepasuits. Miks kaks juristi, üks endine diplomaat ja teine advokaat vahetevahel kodurestot teevad?
Kala gala Miidurannas ehk kuidas kaks juristi kehastuvad pop-up-koduresto kokkadeks
Ja siis see juhtus. Oli möödunud aasta november, kui Tuulaste pere mõlemad tütred, üks Milanost ja teine Kanadast, teatasid, et jõuludeks nad koju ei tule.
«Ma teadsin, et mõlemal on oma elu ja ükskord see juhtub, kuid ikkagi olin jahmunud. Istusin paarkümmend minutit diivanil, suu nagu kriips,» meenutab tookordset tundesegadust jurist ja endine diplomaat Viktoria Tuulas.
Šokk oli seda suurem, et talle kui kirglikule jõuluinimesele on alati meeldinud kodu aegsasti pühadeks üles lüüa, jõulusöömaajaks kõigi osaliste toidusoovidest nimekiri koostada ja juba varakult vaaritama hakata. Jõulud olid igast ilma otsast Miiduranda kokku sõitnud perele aasta suurim koosolemise ja -kokkamise pidu ka neil aastail, kui naine Helsingis ja Peterburis diplomaadina Eesti riiki teenis.
Siis korraga tema tardumus taandus. «Mis sa arvad, ehk prooviks kahekesi hoopis pop-up-kodurestot?» küsis ta abikaasa Tõnu Tuulaselt, kes argiselt teeb advokaaditööd. Tõnu, kelle hõrgu suitsukala kuulsus on ammu suurem kui tema Viimsi sõprusring, oli päri. Pealegi oli paaril pikk kokkamiskogemus küll pidulikelt diplomaatilistelt õhtusöökidelt Helsingis, küll kogukondlikelt Miiduranna kodukohvikute päevadelt. Võõrustamisega on nad harjunud ja isegi kohvikupäevadest külge jäänud nimi, pop-up-koduresto Little Kitchen, oli olemas.