Olla kutsutud vastuvõtule, kus sind kostitatakse su enda valmistatud kookidega, just nii juhtus Märjamaal tegutseva osaühingu Koogisahver perenaise Maarika Salega, kui ta kutsuti Raplamaa parimate ettevõtete austamisõhtule. Lisaks saadud tunnustusele – võitja kategoorias „Väike ja tubli 2019” – said kõik osalised suupistelauas profitroole toorjuustuvahu ja vaarikatega maitstes veenduda, et tegija on tunnustust väärt.
Hinnatud tordimeistri graafiku järgi sätitakse pulmakuupäevi
Koogisahvri Facebooki lehekülg on täis klientide tänusõnu maitsvate, fantaasiaküllaste ja kaunite tortide-kookide eest, kuid nii suurt tunnustust pole varem olnud. Ettevõte sai vormistatud kolme aasta eest, samas küpsetanud ja suupisteid valmistanud on Maarika paarkümmend aastat. Olgu lisatud, et pagari- ja kondiitritöö põhialuste vallas on naine täielik iseõppija, kuid on täiendanud end tuntud meistrite kitsama suunitlusega koolitustel. Septembris pidanuks väike grupp magusameistreid Eestist lendama Pariisi, et tutvuda sealsete kohvikute valikuga ja teha läbi veganitortide koolitus. Kevadel lükati reis koroona tõttu sügisesse, nüüd jäeti sootuks ära.
Kes ees, sel tort laual
Koroona tegi tänavu laastamistööd kõigi inimeste plaanides. Algul kukkusid tellimused ära, kuid ained olid ju varutud. Sel ajal hakkas Maarika ennekõike kookide päevapakkumisi tegema, et toorainet ära kasutada. Pakkumised osutusid edukaks ja nende järele sõideti päris kaugelt.