Et söömisest üle jäävatest õuntest väärt ja kaua säilivat jooki teha, on aga vaja varustust ehk purustit ja pressi ning säilitusvahendeid.
Sobivad kõik sordid
Kuigi õunasorte on palju, ei korja neid keegi tavaliselt eraldi hunnikutesse, et siis eri sortidest eraldi mahl teha, poodideski on õunamahl müügis enamasti ilma sortidele tähelepanu pööramata. Kogenud mahlategijate sõnul saabki parima maitse ja lõhnaga mahla just mitut sorti kokku segades. Küll aga tasub rõhku panna õunte pesemisele ja tagada, et purustisse ei satu plekkidega õunu, muidu ei pruugi ka hoolikas pastöriseerimine mahla käärimaminekust päästa. Parima tulemuse annavad õiges küpsusastmes viljad – kui mõni toores või üleküpsenud vili satubki sekka, pole hullu, aga teadupärast on toores õun liiga hapu ja üleküpsenu tekitab hägusust. Paljudele meeldib mängida mahla maitse ja värvusega, näiteks lisatakse juba purustisse musta arooniat, sõstraid jms.
Varustus vastaku vajadustele
Paraku ei piisa õunamahla tegemiseks ainult õuntest, vaja läheb ka purustajat ja pressi. Enne nende hankimist peaks osaühingu Cider Mill juhi Toomas Karuksi sõnul läbi mõtlema oma võimalused ja vajadused. Kõige soodsamalt pakutakse käsipurustajaid ning pealtkeeratavaid kruvi- ehk korvpresse, sellise komplekti saab mõnest poest kätte isegi märgatavalt alla kahesaja euro eest. Mugav ei ole, vaeva tuleb näha, aga mahl saab tehtud.