Kui hakkab paistma, et taimne liha võiks Eesti turul hästi minna, tahavad ka traditsioonilised lihatööstused oma tüki hammustada, ütles Rakvere lihatööstuse omanikfirma HKScan Baltikumi juht Anne Mere intervjuus Kuku raadio saatele «Majandusruum».
Tellijale
Lihatööstuse juht: lihavaba liha pole tont, mida karta (3)
«Esiteks, lihavaba liha pole mingi tont, mida karta,» lausus Mere, kui ajakirjanikud temalt küsisid, mida ta arvab alternatiividest tavalistele lihatoodetele. «Ma söön hea meelega köögiviljakotlette. Ma ei mõtle neist kui alternatiivist lihale, mulle lihtsalt meeldivad need.»
Ta selgitas, et suure toidutööstusettevõttena jälgivad nad iga päev, kas ja mis toodetele on Eestis ja Baltikumis turgu. «Kui tundub, et seal (taimse liha äri – toim) on potentsiaali, siis me tahame kaasa lüüa. Samas on praegu väga raske ennustada, kui suureks see äri läheb,» lisas ta.