Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
5916 2730

Uljas prantslane seikles ühel rattal läbi Eesti (2)

Copy
Prantslane Sylvain Potiron näitab ja tõestab, et ka ühel rattal pole raske sõita, isegi siis, kui üksjagu matkavarustust seljas.
Prantslane Sylvain Potiron näitab ja tõestab, et ka ühel rattal pole raske sõita, isegi siis, kui üksjagu matkavarustust seljas. Foto: Sylvain Potiron

Kui muidu tänavaartistina leiba teeniv Sylvain Potiron (27) mõistis, et kevadel kogu maailma seisanud koroonaviiruse tõttu ei tule suvistest esinemistest midagi välja, otsustas ta käituda tavamõistusele täiesti uskumatul moel – istuda monorattale ning teha Eestile tiir peale.

«Nägin, et maailm oli nii ebakindel, aga tahtsin teha endiselt midagi sellist, mida naudin kohe. Ja millega saaksin pakkuda ka inimestele midagi,» räägib Sylvain Potiron eesti keeles. «Mulle meeldib monorattal sõita, žongleerida, metsas telkida, sõpradega aega veeta ja uute inimestega kohtuda. Tänu matkale sain seda kõike endiselt kogeda. Lisaks ammutasin selle kolme kuu jooksul oma uue etenduse jaoks rohkelt inspiratsiooni.»

Tõtt-öelda oli selline idee kuuendat aastat Eestis elava särtsaka prantslase peas juba ammu küpsenud, ehkki mastaapidelt suurejoonelisemalgi kujul: nimelt tahab ta ühel päeval sõita monorattal lausa oma Prantsusmaal asuvast kuulsast kodulinnast Le Mansist Eestisse. Et suure eesmärgini jõudmiseks oli tark alustada tasa ja targu, katsetas Sylvain esmalt oma võimeid paaripäevase teekonnaga Tallinnast Lahemaale ja tagasi. Seks puhuks ostis ta endale spetsiaalselt pikemaks reisiks mõeldud 36-tollise rehviga monoratta ning pakkis kaasa hädapärase matkavarustuse.

Tagasi üles