Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Betty Rowlands – uus Agatha Christie?

Copy
Betty Rowlands, «Mõrv koidikul».
Betty Rowlands, «Mõrv koidikul». Foto: Raamat

Krimisõbra süda rõõmustab alati, kui ta satub mõnusa ja muheda vanamoelise krimka peale, mille tegevus toimub Inglismaa lõuna- ja edelaosas asuvas maalilises Cotswoldi piirkonnas. Ja kui veel lisada juurde ajastu, mil olid kasutusel kirjutusmasinad, juhtmega lauatelefonid, võtmega avatavad autod, laitmatult käituvad härrasmehed ning võluv, väikese kiiksuga inglise huumor, on hea tuju juba ette garanteeritud.

Romaani «Mõrv koidikul» peategelane on krimikirjanik Melissa Craig, kes on juba aasta elanud hubases Viirpuu villas, mis asub väljamõeldud Ülem-Benbury külakeses. Uue romaani kirjutamine ei lähe Melissal just sellises tempos, nagu see tema agendile Joele meeldiks, samas on inspireerivaid tegelasi kogukonnas küllaga. Nende hulka kuuluvad edukas kunstnikust naabrinaine Iris, külaklatši esipaar Fordid, romantikust koristaja Gloria ning uustulnukad: krapsakas proua Harriet York abikaasaga ning hiirekesest koduperenaine Eleanor Shergold abikaasa Rodneyga.

Kesk-Cotswoldi Stowbridge’i kunsti-ja tehnikakolledži kaugõppe- ja kutsevälise hariduse teaduskonna dekaan Rodney Shergold pakub Melissale tööd loovkirjutamise õpetajana. Uus põnev väljakutse kohalikus tehnikumis toob krimikirjaniku ellu kaasa lisaks õpilastele ka mitmeid uusi ja värvikaid kolleege, kelle hulgas on ka kaunitar Angelica, Rodney sekretär. Tähelepanelikule Melissale meenub, et on piigat varem näinud, küll täpsemalt temast tehtud maali ning kuidas kunstnik ise selle jõhkralt lõhkus. Kiisulikult käituv piiga on sõbralik ja meeldiva olemisega, ajades ilmselgelt ärevile kõik mehed ning tekitades kadedust ümbritsevatest naistes.

Tagasi üles