Valdavalt viib ka suvine grillihooaaja finaal rahva mõtted vorstisärinale ja šašlõkivarrastele. Kuid maitsete palett saab hoopis uuema mõõdu, kui hõõguvaid süsi julgemalt köögiviljadega paari panna. Toidublogija Britt Paju jagab selleks ahvatlevaid nõkse.
Köögiviljakirju suvelõpugrill: baklaźaan ja chimichurri
Esiteks saab puu- ja köögivilju grillides maitsete maailm üüratult kirjum, kiidab toidublogija Britt Paju. Sütesuits võib teha maitsega imet ja nii mõnigi köögiviljapõlgur avastada end mõnuga poolikut salatipead või noort porgandit nosimas. Ka kergelt kuumast suitsust läbi käinud arbuusiviil võib muutuda põnevamaks, sobides nii salatisse kui ka magusalauale.
Teiseks on üpris keeruline köögivilju sütel küpsetades midagi rängalt vussi ajada, julgustab blogija grillimenüüd taimsega täiendama. Jah, eri viljad võivad tahta küll pisut erinevat kohtlemist, kuid avastamine ja katsetamine viivad sihile.
«Ükskõik, kas panna puu- või köögiviljad vabaõhueinel sütele lihakõrvaseks või omaette roaks, on see imelihtne, tingimata proovimist väärt ja võimalused vaat et lõputud,» kinnitab blogija, kes peab end ise küllalt mugavaks kokkajaks.
Tema argisesse grillimenüüsse kuuluvad põhiliselt eelmisest päevast järele jäänud värske keedukartul, terved väiksemad ja toekateks tükkideks lõigatud suuremad köögiviljad. Suurem asi minivarraste grillija ta pole, sest eri köögiviljade küpsusastet on vardasse lükitult keerulisem kontrolli all hoida ja kontrast tooreks jäänud sibulasektori ning üleküpsenud suvikõrvitsakuubiku vahel võib mõjuda süües üpris häirivalt. Muidugi, vardaid saab alati nutikalt komplekteerida ja tükkide mõõduga mängida, et kõik saaks üheaegselt valmis.