Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Briti valitsus tõrjub endiselt Vene sekkumise uurimist

Copy
Briti peaminister Boris Johnson ja Venemaa president Vladimir Putin tänavu jaanuaris Berliinis Liibüa konflikti arutamiseks kokku kutsutud tippkohutumisel. 
Briti peaminister Boris Johnson ja Venemaa president Vladimir Putin tänavu jaanuaris Berliinis Liibüa konflikti arutamiseks kokku kutsutud tippkohutumisel. Foto: Alexei Nikolski/Venemaa Presidendi Pressi- Ja Infoamet/Tass/Scanpix

Hoolimata Ühendkuningriigi parlamendi luure- ja julgeolekukomisjoni üleskutsest uurida tagantjärele põhjalikult Venemaa sekkumist Euroopa Liidust lahkumise referendumisse, kinnitas Briti valitsus, et teemaga pole kavas rohkem tegeleda.

Komisjoni eile avalikustatud raporti kohaselt ei püüdnud valitsus 2016. aasta Brexiti referendumi ajal otsida tõendeid Kremli sekkumise kohta, vaid vastupidi, pingutas selle nimel, et neid tõendeid ei püütaks leida. Veelgi enam, komisjon ei suutnud tuvastada ka ühtegi luureasutuste referendumijärgset hinnangut Venemaa sekkumiskatsetele, mistõttu on keeruline üheselt öelda, kas Moskva tegevus oli edukas või mitte.

Tagasi üles