2019. aastal toodeti Premias 5000 tonni jäätist, aga siis ei soosinud ilm jäätisesöömist. 2018. a toodeti 6500 tonni. Mullu toodeti Eestis Statistikaameti andmetel üldse kokku 8780 tonni jäätist.Foto: Madis Veltman / Postimees
Sel aastal valiti Eesti parimaks toiduaineks Premia mango-passionivilja koorejäätis, mis pälvis Toiduliidu konkursil ka parima magustoidu hõbemärgi.
Kuidas saab koorest jäätis ja kuidas pannakse jäätise sisse moos? Ja kas tõesti aru ei saa, kui jäätises on 40 protsenti vähem suhkrut kui teistes jäistes maiustes?
„Ei saa! See oligi meie eesmärk,” kinnitas Maa Elule jäätisevabrikus ekskursiooni teinud Premia Tallinna Külmhoone juhatuse esimees Aivar Aus. „Arendasime seda toodet umbes aasta aega ja proovisime igasuguseid variante. Jõudsime jäätiseni, mis meie kogemusel on klientidele kõige vastuvõetavam. Sest jäätisel peab ikkagi olema magus maitse. Seda hirmu ka pole, et jäätis paksuks teeb, sest seda ei pea ju sööma liitri kaupa.”