Eestimaise aedmaasika üürike kõrgaeg on käes. Niisama, kommi asemel, vahukoorega, jäätisega… Kui igatsete vaheldust või tulevad sõbrad külla, miksige need hoopis salatisse. Personaalkokk Moonika Lauba jagab suurepärast maasika-arbuusisalati retsepti, millest teisi komponente vahetades saab disainida endale meelepärase variandi.
Tellijale
Maasikast ja arbuusist saab salatis superpaar
Äsja peenralt nopitud ja põske pistetud päikesesooja maasika vastu ei saa miski, tunnistab personaalkokk Moonika Lauba oma Pärnumaa talulapsepõlvele tagasi vaadates.
Magustoiduks hõõrusid pere lapsed kruusis munarebu ja suhkru lusikaga vahtu ning sõid seda koos tükeldatud maasikatega magustoiduks – munad olid loomulikult oma talu kanadelt. Samamoodi maiustati jahutatud kodulehmapiima ja suhkruste maasikatega. Metsmaasikad andsid kooslusele veel iseäranis tugeva maasikamaitse.