Äratus kell neli hommikul, järjekordne pontsakate Pavlova koogikeste paraad ahju, pärast vahukreem ja värsked marjad kaunistuseks peale ning stardiootele. Vahepeal tuleb kärmelt kokku laduda tordikihid biskviidist, toorjuustukreemist ja marjamagusast ning teele saata. Edasi kordub sama. Pärast südaööd lühike unepuhkus. Ning jälle otsast peale.
Nii hoogne küpsetamisrütm, justkui liinitöö, tabas Toidutoa perenaist Kadi Truusi paar päeva enne emadepäeva ja kestis selle õhtuni välja. Olgu see naiste-, sõbra- või emadepäev, ikka kuhjuvad kõik tellimused enam-vähem samale kellaajale. «Nagu alati,» tõdeb Kadi Truus oma Pinsi talu köögis Valgma külas Järvamaal. Kui tema teavitatud köögiga Toidutuba veel suuremalt käima läheb ja pärast uusi lubatähti menüü soolasega täieneb, tuleb majapidamisse soetada veel üks ahi, arvab ta.
Varasemaga võrreldes oli tänavune koroonakevad siiski teistmoodi. Enamik ümberkaudseid kundesid ei tulnud pidukookidele taluväravasse järele, vaid küpsetised viis kohale ajutiselt kulleriks kehastunud abikaasa Ahti. Need, kes elavad praegu Eestist kaugemal, olgu või Soomes, tahtsid aga magusat üllatust ühes lillekimbuga emale kodutrepile. «Rõõmu ja ahhetamist oli omajagu,» tähendab perenaine oma korrastamisjärgus talumaja valgel verandal.