Väikestes kohtades üle Eesti leidub kodukööke, kust kohalikud peolauale torti, kooki, suupisteid või muud söögipoolist tellivad. Pinsi talu Toidutuba Järvamaal on üks, mille perenaine Kadi Truus asendab ümberkaudsele rahvale kohvikut, catering`i firmat või koroonaajal bolte-wolte. Ka esimesed rabarberikoogid on tal tellijatele juba saadetud.
Rabarberiklassika, aga minivormis: Pinsi talu Toidutoa retsept
Äratus kell neli hommikul, järjekordne pontsakate Pavlova koogikeste paraad ahju, pärast vahukreem ja värsked marjad kaunistuseks peale ning stardiootele. Vahepeal tuleb kärmelt kokku laduda tordikihid biskviidist, toorjuustukreemist ja marjamagusast ning teele saata. Edasi kordub sama. Pärast südaööd lühike unepuhkus. Ning jälle otsast peale.
Nii hoogne küpsetamisrütm, justkui liinitöö, tabas Toidutoa perenaist Kadi Truusi paar päeva enne emadepäeva ja kestis selle õhtuni välja. Olgu see naiste-, sõbra- või emadepäev, ikka kuhjuvad kõik tellimused enam-vähem samale kellaajale. «Nagu alati,» tõdeb Kadi Truus oma Pinsi talu köögis Valgma külas Järvamaal. Kui tema teavitatud köögiga Toidutuba veel suuremalt käima läheb ja pärast uusi lubatähti menüü soolasega täieneb, tuleb majapidamisse soetada veel üks ahi, arvab ta.