/nginx/o/2020/05/07/13088854t1h6f1b.jpg)
Kevadeks, suveks, emadepäevaks – kui ükskord koidab päev, mil saab jälle ühistele koogisöömistele koguneda, on äsja eesti keeles ilmunud magusakogumiku autori, rootslanna Lena Söderströmi lihtne ja külluslik koogiglamuur omal kohal.
Kevadeks, suveks, emadepäevaks – kui ükskord koidab päev, mil saab jälle ühistele koogisöömistele koguneda, on äsja eesti keeles ilmunud magusakogumiku autori, rootslanna Lena Söderströmi lihtne ja külluslik koogiglamuur omal kohal.
Hõrk rohelise martsipaniglasuuri ja vanillikreemiga printsessitort või lahke käega maitsestatud kaneeli- ja safranisaiakesed on esimesed, mis rootslaste magusakunstile mõeldes meenuvad. Sealt sammukese edasi lisandub teadjamatele juba Rootsi fika-kultuur, mis tähendab kohvipausi nendesamade saiakeste, muffinite või muude pisemat sorti küpsetistega. Enamasti jääb selline kohvitamise-saiatamise komme tööpäeva sisse ja töökaaslaste seltsi ning poodides ootavad lausa fika-riiulid, kus suupärased kohvikaaslased juba kenasti valmis pakitud. Kes on aga juhtunud suviti Stockholmi või mõne Rootsimaa väikelinna kohvikuleti ette, teab, milline meeltesegadus tabab maiasmokka siis, kui tahab kohevate vanilli-koorevahumütsidega ja marjakuhilatega koogiiludustest endale mõne välja valida.