Ingrid Bender
Eesti Taimekasvatuse Instituudi teadur
Porgand. Väga nõutud sort on ‘Jõgeva nantes’, väga magus ja mahlane. Kasvatan ka ise seda.
Hernes. Minu lemmiksort on ‘Virges’, varane, magus ja saagikas. Maitse poolest meeldib kõige rohkem keskvarane sort ‘Aamisepp’ ja keskvalmiv ‘Looming’. Sordil ‘Aamisepp’ ilus suur kaun ja suur tera. Kõik kolm sorti on väga nõutud.
Salat. Kõige enam meeldivad mulle jääsalatid, sageli olen kasvatanud sorti ‘Great Lakes’.
Kurk. Meeldivad siledaviljalised sordid, mida saab avamaal kasvatada, salatiteks teha ja hapendada. Sageli kasvatan sorti ‘Dirigent’ F1. Tänavu proovin ka sorti ‘Alpaca’ F1.
Tiina Paasik
Minu lemmikud on uued sordid.
Porgand. ‘Maestro’ F1-Nantes tüüpi, säilib hästi, juurvilja pikkus 18–20 cm.
Kurk. Avamaal ‘Alex’ F1, isetolmlev, viljaliha tihe, mõruainevaba, hapendamiseks ja marineerimiseks. Kasvuhoones ‘Saladin’ F1, isetolmlev, saagikas ja haiguskindel.
Hernes. ‘Avalo’, varajane sort.
Salat. ‘Frillice’ sobib kasvatamiseks peenral, anumas ja kasvuhoones. Selle lehed on krõmpsuvad ja mahlased. Valmib 45–60 päevaga.
Reet Luht
OÜ Kopra Sahver perenaine
Porgandisortidest varajaseks saagiks külvasime ‘Amsterdam 2’. Ilus pikk ja mahlane varajane porgand, säilib päris pikalt ka sügisel.
Säilitusporgandina külvame sorti ‘Naval’ – magus ja mahlane, säilib hästi.
Kasvatame ka värvilisi porgandeid ‘Purple Haze’, lilla, oranži sisuga. ‘Mello Yello’ – kollane, ‘White Satin’ – valge, ‘Rubyprince’ – roosa. Lisaks varajaseks kimbuporgandiks ‘Sugar Snac’.