Eriolukord on muutnud köögiviljakasvataja elu raskemaks. Vähenenud on töötajate tööaeg ja palk, valmistoidu maht on langenud kuni 40 protsenti. Ent rõõmu teeb, et keedetud köögivilja asemel ostetakse nüüd poest enam värsket. Kohe sedavõrd, et kõik kasvatatu läheb müügiks ja kevadel on põhjust jälle külvata.
Tellijale
Köögivilja ostja eelistused muutusid eriolukorra ajal järsult
AS Sagro on suurte kogemustega aiandusettevõte, kes kasvatab kodumaist köögivilja üle 25 aasta, kuid nii keerulist aega juhatuse esimees Kalle Reiter ei mäleta. „Eriolukord on muutnud meie tegutsemise hulga riskantsemaks, just katmikala köögiviljakasvatuses,” lausus ta.
Avamaa köögiviljakasvatuses ollakse valmis kevadtöödeks, olemas on seemned ja tarned. Nii võib Reiteri sõnutsi öelda, et koroona pole siin mõju avaldanudki. Kuid katmikaiandis tootmine käib ja toodangut tuleb iga päev ning risk on lausa kolossaalne.