See kevad tuleb teisiti, ka kõigile rohekorilastele. Karulauk, jänesekapsas, naat ja nõges on metsatukkades ning aianurkades paiguti juba kohal. «Ka Haapsalu kandis,» kinnitab hobikokk Maret Sukles ja jagab oma igakevadise roheklassika retsepte.
Tellijale
Esimene köögiroheline ootab metsas
Kõige esimeste kevadvitamiinide järele ei torma haapsallane Maret Sukles kindlasti mitte poodi ega apteeki, vaid metsa alla. Nii on see olnud aastaid, sõltumata sellest, kas riigis on eriolukord või mitte.
«Kohe kui kasemahl voolama hakkab. Kasemahl on minu jaoks see esimene «roheline», number üks,» ütleb ta. Kasemahla võtmise ja joomise kombe õppis ta lapsena Rakveres isa Herbertilt, kes osa mahlast pani koos rosinatega ämbrisse ja jaanipäevasiidriks käima. Samamoodi talitab Sukleste pere tegelikult ka praegu.