Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
+372 666 2387
Saada vihje

Kaua sa seda rabarberikooki sööd ehk kuidas sündis Habaja veinimaja

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Villy Paimetsa sõnul valmistavad nad teadlikult kergeid jooke.
Villy Paimetsa sõnul valmistavad nad teadlikult kergeid jooke. Foto: Julia-Maria Linna

Endised Äripäeva töötajad Villy Paimets ja Julia-Maria Linna muutsid kunagise Habaja viinavabriku veinimajaks. Nad loodavad, et tuleb ilus suvi koos paljude külastajatega.

Maale kolimise mõte tekkis Villyl ja Julia-Marial enne eelmist kinnisvarabuumi läinud kümnendi keskel. Kuna mereäärsetele maamajadele hammas peale ei hakanud, suunati pilk sisemaale. Harjumaa lõunaosas asuv Habaja osutus toredaks kohaks, sest pealinn on vaid pooletunnise autosõidu kaugusel, samas värsket õhku ja puhast loodust on küllaga.

Vabal ajal veini valmistama

Villy ja Julia-Maria ostsid Habaja mõisa vana viinavabriku 14 aastat tagasi ja kohandasid osa sellest elamuks. Mõnda aega käidi iga päev pealinnas tööl. Villy oli Äripäevas toimetaja ja Julia-Maria fotograaf. Kui mõni aasta hiljem lahvatas majanduskriis, valis Julia-Maria vabakutselise fotograafi elu. Tekkis rohkem vaba aega. Kuna ostetud hoonega tuli kaasa aialapike ja vana hiiglaslik rabarberipuhmas, jõuti loogilist rada pidi veinini. „Kaua sa seda rabarberikooki ikka sööd,” sõnas Villy muiates.

Vein kukkus välja üle ootuste hea.

Kommentaarid
Tagasi üles