Päevatoimetaja:
Marek Kuul

Kaire Jakobson: Eesti on muutumas kloostriks (1)

Copy
Õlle pruulimine
Õlle pruulimine Foto: Kasper Mäe

Eesti on muutumas üleriigiliseks kloostriks – ülereguleeritud ja jäik. Aga pinna all on käärimas, otseses mõttes, käsitööjookide tootmine, nagu ka kloostrites omal ajal. Ja nagu kloostri külastamine on seotud ligipääsuga millelegi salajasele, nii võimaldab ka siidritalude, veinimajade ja viinaköökide külastamine näha või kuulda midagi, mis puudutab kas salajast retsepti või infot, millised viinamarjad meie laiuskraadidel üldse vastu peavad.

Mida lihtsamaks muutub võimalus reisida, seda enam mõjutab turism mistahes riiki. Kui varem moodustasid turismitööstuses kaaluka osa Soome ostlemisturistid, siis nüüd on üha tähtsamaks muutunud see, mida siin näha ja kogeda saab.

Kogemusturismi kategooriasse liigitub veinimajade külastamine ehk veiniturism. Õlle ja siidri renessansi tulemusel on väga populaarseks kujunenud ka pruulikodade, džinni- ja siidrimajade külastamine ning temaatilised festivalid.

Tagasi üles