Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
/nginx/o/2020/03/06/12991705t1hb02e.jpg)
Suurlinnade Jaapani köögi vaimustus imbub tasahilju ka Eestisse. Tokumaru, Haku, Washoku, Yui või Kampai on restoraninimed, mida kõik vähegi jaapanihuvilised tallinlased teavad. Noore ja nimeka koka Margo Paluoja Yakitori ühes hõrkude jaapanipäraste yakitori-varrastega on ses nimekirjas järgmine.
Üks Eesti hinnatumaid kokki Roman Zaštšerinski tunnistas mõne aasta eest Arteris, et sõidab mõnikord Tallinnast Viljandisse üksnes selle pärast, et Fellini kohvikus süüa. Sealse noore köögipealiku, toidumessil 2013. aasta noorkoka tiitli võitnud Margo Paluoja põnev kokakäekiri vaimustas teda sedavõrd, et mitu menurestorani üles töötanud mees ei pidanud paljuks mõnel vabal õhtul kolmesaja kilomeetri pikkust edasi-tagasi sõitu ette võtta.