Kui Eesti üks suuremaid seakasvatajaid ostis neli aastat tagasi Kehtnas asunud pankrotistunud endise Rey lihatööstuse kompleksi, olid kohalike lootused suured. Eelmise aasta majandusnäitajate põhjal võib öelda, et nüüd saab minna ainult paremaks.
Frank Kutteri tööprotsess võimaldab stressivaba liha
„Eelmisel aastal kasvas meie toodangumaht üle-eelmise aastaga võrreldes 50 protsenti, käive lausa 80 protsenti. See oli murranguline aasta, saavutasime mitu lepingut kaubanduskettidega,” sõnas Frank Kutteri lihatööstuse tegevjuht Marek Mettas.
Alustati viie seaga
Frank Kutter OÜ alustas Kehtnas 2016. aastal, kui Saaremaa seakasvataja Raul Maripuu ostis pankrotistunud endise Rey lihatööstuse. Järgnes poolteist aastat ehitustööd ja 1,2 miljonit eurot investeeringuid. „Põhjaliku uuenduskuuri läbinud lihatööstuse avasime 17. juulil 2017,” meenutas Marek Mettas. „Alustasime viie sea tapmisega ja esimeste lihakogustega käisin ise maakonnas ringi, pakkudes liha ühte ja teise poodi ning söögikohta.”
Kümne töötajaga alustanud ettevõte on nüüdseks kasvanud ligemale 40 töötajaga edukalt toimivaks väikeseks lihatööstuseks. Enamik töötegijaid on Kehtna vallast või lähipiirkonnast.