Mõni selline improviseeritud lihalett tekitab kahtlusi. Kui singid-vorstid on päev läbi lahtiselt sooja käes seisnud, pole need õhtuks enam kindlasti värsked. Ka pole need kaitstud pisikute eest, mida uudistajad levitada võivad. Teine teema on toodete päritolu. Lugejad on kurtnud, et toodangut müüakse ühe konkreetse talu nime all, ent tooteid võetakse ühest, teisest ja kolmandast lihatööstusest. Või kuidas saame olla kindlad, et põdra- või hirvevorst ikka nimetatud looma liha sisaldab ja on just lepasuitsu saanud, nagu sildil kirjas?
Mõningaid eelpool toodud kahtlusi jagavad ka toiduliidu ja suurte lihatööstuste esindajad, keda olukord häirib, sest petturid solgivad turgu ja tekitavad ebatervet konkurentsi.
Suurtel lihatööstustel eksimisruumi ei ole
HKScan Estonia juhatuse esimees Anne Mere ütles, et kõiki turuosalisi peaks kohtlema võrdselt, sest ainult nii säilib terve konkurents. „Inimeste tervist ja toiduohutust silmas pidades on väga oluline, et hügieeni- ja toiduohutuse nõuete täitmist järgitaks ühtviisi rangelt kõikides turusegmentides.”
Ta tõi näiteks, et Rakvere lihatööstuses töötab kohapeal 13 sõltumatut riiklikku veterinaararsti ja Talleggi Tabasalu lihatööstuses lisaks kaks sõltumatut riiklikku veterinaararsti.