Eesti inimesele meeldib kohalik toit küll väga, kuid paraku otsustab ikkagi rahakott – kui raha kodumaise (ja sageli tunduvalt kallima) toidukraami ostmiseks pole, rändab ostukorvi odavam importtoode.
Tellijale
Kas eestlane eelistab eestimaist?
Põlvamaal küüslauke ja sibulaid kasvatava Kõlleste Garlic OÜ juhataja Vaike Soosaar ütles, et inimesed vaatavad pingsalt toote hinda. „Kes vaatab ainult hinda, see ei pruugi üldse Eesti küüslauku või sibulat osta. Kahjuks me ei saa välisturule vastu. Hiina küüslaugukasvatajad võtavad aastas kaks saaki ja sealt tuleb juba suur hinnavahe meiega,” selgitas ta. „Võtmekoht on tihti kaubandus ja kaupmehe suhtumine kohalikku tootesse. Ka nemad peaksid oma lettidel eelistama siinset kaupa, kuid ega seda palju tegema ei kiputa.”