Milline võiks olla pärast rammusaid praade üks korralik kõhurahusupp? Kindlasti kerge loomu ja taimse noodiga. «Päikesekarva, veidi vürtsikas ja porgandiga või hoopis kookose ja kalaga,» pakub toidublogija Britt Paju.
Nüüd tuleb suur supisööma
Eestlaste köögitraditsioon aastalõpupühade menüüs supile naljalt kohta ei leia. Rahvas tellib tavaliselt ikka praadi ja kooki, ütleb toidublogija Britt Paju kogemus. Ja kui ta üldse pidusöögiks suppi teeks, oleks see pigem mõni magus supp söömaaja lõpetuseks, arutleb sada supiretsepti raamatusse vorminud Paju. Näiteks lumepallisupp, pošeeritud pirniga šokolaadisupp või hoopis õunasupp, mis kõik sobivad pidulikumaks puhuks ja on ka kogumikku «100 suppi» üles tähendatud.
Supisoolo meeleolu saabub kööki pärast pühi. Isegi siis, kui ahvatlustele järele ei antud ja üle ei söödud, on kulbitäis sooja ja toitvat leent meie kehvas talvekliimas alati omal kohal. Samuti võib supp olla praktiline moodus peoprae ülejääkide ärakasutamiseks. Äsjasteks jõuludeks küpsetatud pardiprae alles jäänud tükkidega talitas Britt Paju just nii, keetes perele järgmisel päeval maitsvat ja kõhusõbralikku borši. Rümba keetis puljongiks ja lihatükikesed pistis keedusesse valmistamise lõpus.