Vaagnatäis piparkooke, jupp kõige paremat verivorsti, mõni südi seapraelõik ja potipõhjatäis hapukapsast – nii mõnigi kord jääb pikas pühademöllus üht-teist külmkappi tallele. Markofka toidutoa peakokk Inga Paenurm jagab ideid, kuidas sellest kõigest aasta viimaseks peoõhtuks suupisted vormida.
Tellijale
Miniampsud aasta lõpuks: hapukapsakreem ja verivorstitrühvel
Võileivamäärdeks võib potti või pannile jäänud hapukapsast kannmikseris koos maitsestamata toorjuustuga kokku suristada maitsva hapukapsakreemi, toob Markofka toidutoa peakokk Inga Paenurm esimese näite, mida pühade söömaaegadest alles jäänud toidukildudega peale hakata. Või lihtsalt eestlaste klassikalisi pühademaitseid suupisteks vormida.
Pidades silmas toidumaailma trende, kus muuhulgas võideldakse raiskamise ja toidukoormate prügimäele saatmisega, on nulljäägi ehk zero waste’i mõte vana-aastaõhtu suupistelaual igati järgimist väärt. Mõistagi juhul, kui pole tahtmist ega tarvidust praade uuesti üles soojendada.