Toiduohutusest on saanud teema number üks. Kui suvine maasikapettus tõi välja turukaubanduse miinused, siis listeeriabakteriga seonduv on seadnud nii tootjad kui ka ametnikud valusate, aga möödapääsmatute valikute ette. Kui teisiti ei suudeta toiduohutust tagada, tuleb tootmine sulgeda. Kas sellest aga piisab ning milline on tarbija roll toiduohutuses, küsib toiduliidu juht Sirje Potisepp.
Tellijale
Toiduliidu juht listeeriaskandaalist: peeglisse vaatama peame kõik (2)
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Toiduliit on aastaid rääkinud sellest, et toiduohutuse tagamiseks on vaja suurendada osapoolte vastutust ning vaadata üle kõik etapid alates tooraine kasvatamisest, transpordist ja müügist kuni lõpptarbijani ehk põllult lauani.