Päevatoimetaja:
Mai-Brit Jürman

Raivo Aeg ei toeta riigireetur Herman Simmi ennetähtaegset vabastamist (5)

Copy
Herman Simm 2006. aastal koos president Arnold Rüütliga.
Herman Simm 2006. aastal koos president Arnold Rüütliga. Foto: Peeter Langovits / Postimees

Justiitsminister Raivo Aeg ei toeta riigireetur Herman Simmi ennetähtaegset vabastamist.

«Kartmata süüdistusi kohtu mõjutamises, pean ma vajalikuks selgelt välja öelda, et mina Herman Simmi ennetähtaegset vabastamist ei toeta. See otsus poleks vähimalgi moel kooskõlas Herman Simmi poolt toime pandud kuritegude iseloomuga,» kirjutas Aeg teisipäeval sotsiaalvõrgustikus Facebook.

Tartus maakohus teeb 5. detsembril otsuse, kas vabastada riigireetur Herman Simm enne tähtaega vanglast või mitte. Simmi vabastamist toetavad vangla ja prokuratuur. «Mõistan, et ametkonnad tegid vastava taotluse tuginedes formaalsete tingimuste täitumisele, millised on seadusega ette nähtud,» märkis Aeg.

«Herman Simm on üle kümne aasta reetnud Eesti riiki. Ta on üle kümne aasta süsteemselt töötanud Venemaa kasuks, kes veel hiljaaegu okupeeris Eestit, tappes, vangistades ja küüditades kümneid tuhandeid Eesti elanikke,» kirjutas Aeg.

«Sellise kurjategija vabastamine enne tähtaega vanglast riivab lubamatult kogu meie ühiskonna õiglustunnet ja oleks piltlikult öeldes näkku sülitamine ka nendele inimestele, kes hoolitsevad Eesti julgeoleku eest ja riigireeturi kinni võtsid. Juriidiliselt võib ju see otsus olla korrektne ja seaduse kirjatähega kooskõlas, kuid moraalselt oleks see kindlasti täiesti väär tegu.»

Tagasi üles