Kui organism keeldub õunamahla selle hapu maitse tõttu vastu võtmast, tasub seda juua koos porgandimahlaga, teab viiendat aastat porgandist mahla tegev talumees. Aastatega on teave tema tehtud porgandimahla headusest levinud ja tänavu teeb ta müügiks juba üle saja liitri.
Tellijale
Porgand muudab õunamahla joodavamaks
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Järvamaal Aravete kandis talumajapidamises köögivilju ja lilli kasvatav Vello Peitong (61) on õunamahla teinud nii kaua, kui ennast mäletab. Viimased viis aastat teeb ta lisaks porgandimahla. Just seetõttu, et tema keha hakkas hapu õunamahla vastu aina rohkem protestima. „Minu organism ei tahtnud enam õunamahla. Maohappesus tõusis ja õunamahl hakkas lihtsalt vastu. Pidi ju olema mingi võimalus seda joomiskõlblikumaks muuta. Katsetasin ja lisasin juurde magusat porgandit,” kõneles ta.