Päevatoimetaja:
Uwe Gnadenteich
+372 666 2071

Tordimoele meeldib mini

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Minitordid passionikreemiga.
Minitordid passionikreemiga. Foto: Erik Tikan

Tordimeistrite liidu magusakunstnikud üle Eesti küpsetavad järgmiseks laupäevaks mitukümmend torti, et Lions-klubide heateopäeva talgutel osalejad paneksid nendega üritusele pidulik-magusa punkti. Küllap nii mõnigi neist järgib ka minimõõtu portsjon- ja siledaks lihvitud korrustordi moodi, oletab Tordikooli kondiiter Marika Sinkkonen.

Pastelsed makroonikuhilad, mustikakarva sefiiriampsud, tillukesed šokolaadiekleerid, kihilised minikoogid, siledaks võõbatud korrustordid, söödavad roosiõied – selline vaatepilt avaneb maiasmokkade hulgas popi Tordikooli eestvedaja, koolitaja ja kondiitri Marika Sinkkoneni väikeses kondiitritoas.

Parasjagu lõpetab ta seal tordipritsiga ekleeride kreemitamise, et saata need pildistamisele – nende valmistamisõpetus läheb raamatusse, mis pühendub tema erilistele lemmikutele, prantsuspärastele makroonidele ja ekleeridele. Pärast tordimeistrite-väikeettevõtjate hulgas menukat «Torditeadust» saab see olema juba kondiitri teine kokaraamat.

Siiski, Lions-klubide üle-eestiliseks heateopäevaks magusameister seekord ise torti teha ei jõua, sest korraldustöö võtab aja. Aga kui teeks, siis oleks see ilmselt korrustort. «Minimalistlik, kõrge, ilus. Külgedelt siledaks lihvitud, korrektne, teravate servade ja väheste kaunistustega,» pakub Sinkkonen, lisades, et selline vähem-on-rohkem-stiil on üks, mis annab praegu tordimaailmas tooni. Küll aga võivad sama välimusega tordid olla korruseti eri sisuga.

Tagasi üles