Kui kogu sügissaak näibki olevat igal võimalikul moel ära proovitud või purki pandud, võib ometi leiduda mõni oma- või välismaine hooajavili, mis on veel lõpuni avastamata. Nami-Nami toiduportaali juht Pille Petersoo jagab vaimustust suuremat tähetundi ootava juurselleri, vahemerelise viigimarja ja koduse pihlaka vastu.
Päevapopp: juurseller, viigimari ja pihlakas
Kõige suuremat sümpaatiat tunneb Eesti vanima ja mõjukaima toiduportaali Nami-Nami asutaja Pille Petersoo juurselleri vastu. See pähklise maitse ja tummise sisuga juurvili on tema tänavusügisene köögihitt – mugul sobib paljudesse roogadesse, see pole pirtsakas ega nõua kuigi keerukat kokanduslikku kohtlemist, põhjendab ta.
Muu hulgas on Petersoo küpsetanud juursellerist ahjufriikaid, praadinud seda paksude steikidena võis, teinud gratääni, grillinud. Juursellerist saab teha ka midagi ahjusaiade stiilis, ainult et saia asemel on toekad sellerirattad, peal koorikuga kitsejuust, sorts oliiviõli ja veidi soola-pipart. Kooslus tahab 15–20 minutit 200-kraadises ahjus küpseda. Samuti võib jämedalt riivitud toorest juursellerist segada toorsalati, lisades sinna majoneesi, tibakese Dijoni sinepit, tilga sidrunimahla, peterselli ja soola-pipart.