Pädaste mõisa restorani peakokk, Saksamaa lõunaosast pärit Stefan Berwanger on vaimustuses Eesti seentest ja soovitab lihtsat hõrku rooga, kus metsaseened on kaaslaseks juursellerile. «Ebatavaline kooslus,» kinnitab kokk.
Tellijale
Saksa kokk ja Eesti seened: Pädaste mõisa peakokk Stefan Berwanger tunnistab, et on Eesti seentesse armunud
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ma armastan seeni nii väga, et võiksin nendega lausa abielluda, kuulutab juba poolteist aastat Muhu saarel Pädaste mõisa restorani Alexander peakoka ametit pidanud Stefan Berwanger. Esiteks on söögiseeni palju liike ning teiseks on need väga erineva maitsetugevuse ja viljalihaga, mis mõlemad annavad kokanduses päris palju mänguruumi, põhjendab ta. Veel veetleb teda iseäralik kerge maa- ja mullamaitse, mis paljude seentega kaasas käib.