Päevatoimetaja:
Marek Kuul
Saada vihje

Saaki koristavad Prantsuse veinimeistrid püüavad kohaneda kliimamuutustega

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Bordeaux’ lähistel asuvas Château Haut-Brioni istanduses on käes kibekiire koristus, sest valminud on punase veini tegemisel kasutatavad Cabernet-Sauvignoni sordi viinamarjad. Raskete ilmaolude tõttu jääb Prantsusmaal tänavune veinitoodang mullusest 12 protsendi võrra väiksemaks.
Bordeaux’ lähistel asuvas Château Haut-Brioni istanduses on käes kibekiire koristus, sest valminud on punase veini tegemisel kasutatavad Cabernet-Sauvignoni sordi viinamarjad. Raskete ilmaolude tõttu jääb Prantsusmaal tänavune veinitoodang mullusest 12 protsendi võrra väiksemaks. Foto: CAROLINE BLUMBERG/EPA/Scanpix

Kui valgeid viinamarjasorte hakati ühes Prantsusmaa tuntuimas veinipiirkonnas Bordeaux’s korjama juba augusti viimastel päevadel, siis selle nädala keskel jõudis järg ka punaste viinamarjadeni: näiteks Château Haut-Brioni istanduses on töötajad ametis Cabernet Sauvignoni sordi marjade koristamisega.

«Oleme elevil ja entusiastlikud, astudes vastu koristamise sellele etapile. See tähistab selgelt kogu aasta töö kõrgpunkti. Tehniliselt kõneldes on kõik süsteemid valmis, mis ennustab head aastakäiku,» lausus marjakorjamise hakul Bordeaux’ veininõukogu president Bernard Farges erialaajakirjale The Drinks Business.

Tagasi üles