Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit
Saada vihje

Tomatine kanapasta

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Tomatine kanapasta
Tomatine kanapasta Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

15 min

230 kcal

300 g pastat

4 sl grillõli või -kastet

400 g kana rinnafileed

2 sl oliiviõli

4 rammusat küüslauguküünt

3 suurt tomatit

1 sl suhkrut

soola

1–2 sl palsami- või punaveiniäädikat

1 dl hakitud rohelist sibulat

Keeda pasta pakendil oleva juhise järgi ja nõruta sõelal. Sega grillkaste või -õli kanafileedega ning lase 10 minutit seista. Vasarda fileed toidukile vahel õhemaks ja prae 1 sl õlis kuumal pannil mõlemalt poolt pruunikaks (võid ka grillpannil grillida). Aseta kanaliha fooliumisse, purusta peale 2–3 küüslauguküünt ja jäta ootele. Lisa teine lusikatäis õli pannile ning lisa tükeldatud tomatid. Prae 2–3 minutit ja maitsesta tomatipannitäit suhkru, soola ja 1 sl palsamiäädikaga. Purusta lisaks 1 küüslauguküüs. Viiluta kanafileed ribadeks ja sega need tomatisse koos keedetud pasta ning hakitud rohelise sibulaga. Lisa soovi korral teine lusikatäis palsamiäädikat.

Tagasi üles