4 portsu
20 min
490 kcal
500 g meelepäraseid seeni
1 sl oliiviõli
1 sl võid
1 sibul
soovi korral 1 rammus küüslauguküüs
100 g soolaseeni
1–2 tl hakitud tüümiani
musta pipart
2 dl vett
3–4 dl vahu- või kohvikoort
4 portsu
20 min
490 kcal
500 g meelepäraseid seeni
1 sl oliiviõli
1 sl võid
1 sibul
soovi korral 1 rammus küüslauguküüs
100 g soolaseeni
1–2 tl hakitud tüümiani
musta pipart
2 dl vett
3–4 dl vahu- või kohvikoort
Prae seeni kuumas õli ja või segus umbes 8 minutit. Lisa hakitud sibul, soovi korral ka küüslauk ja siis soolaseened ning prae veel 7–8 minutit. Maitsesta tüümiani ja musta pipraga. Vala juurde vesi ja püreesta saumikseriga meelepärase konsistentsiga supiks. Kuumuta keema ja lisa kohvi- või vahukoor. Kuumuta veel pisut ning serveeri kohe, serveerimisel võid lisada oliivõli ja kappareid.