Päevatoimetaja:
Uwe Gnadenteich
+372 666 2071

Sügisene seenesupp

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
SÜgisene seenesupp
SÜgisene seenesupp Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

20 min

490 kcal

500 g meelepäraseid seeni

1 sl oliiviõli

1 sl võid

1 sibul

soovi korral 1 rammus küüslauguküüs

100 g soolaseeni

1–2 tl hakitud tüümiani

musta pipart

2 dl vett

3–4 dl vahu- või kohvikoort

Prae seeni kuumas õli ja või segus umbes 8 minutit. Lisa hakitud sibul, soovi korral ka küüslauk ja siis soolaseened ning prae veel 7–8 minutit. Maitsesta tüümiani ja musta pipraga. Vala juurde vesi ja püreesta saumikseriga meelepärase konsistentsiga supiks. Kuumuta keema ja lisa kohvi- või vahukoor. Kuumuta veel pisut ning serveeri kohe, serveerimisel võid lisada oliivõli ja kappareid.

Tagasi üles