Päevatoimetaja:
Sven Randlaid
+372 666 2387
Saada vihje

Järjekordne toidukõrbemine lõppes unustajale haiglasse sõiduga

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Toiduvalmistamisest alguse saanud põleng. Foto on illustratiivne.
Toiduvalmistamisest alguse saanud põleng. Foto on illustratiivne. Foto: Päästeamet

Kuigi päästjad on viimasel ajal korduvalt manitsenud inimesi ettevaatusele toidu valmistamisel, lõppes öö vastu reedet Tallinnas järjekordsel elanikul toidu valmistamine haiglasse sõiduga. 

Häirekeskus sai kell 1.57 teate tulekahjust Kristiine linnaosas Sõpruse puiesteel. Päästjad tuvastasid saabudes ühes korteris toidu kõrbemise. Kiirabi toimetas korteris olnud isiku haiglasse, teatas Põhja päästekeskuse pressiesindaja BNS-ile.

Päästeamet tuletab meelde, et valmivat toitu ei tohi jätta järelevalveta, minnes ise magama või kodust ära. Pikemat valmimisaega nõudvate toitude valmistamisel on hea kasutada köögikella, mis köögis toimuvat meelde tuletab ning kontrollima suunab.

Postimees kirjutas eelmisel nädalal, et toidutegemisest on sel aastal saanud alguse 35 tulekahju, mida on kolm korda rohkem kui aasta tagasi. Neis on saanud viga 11 ja hukkunud kolm inimest. Eelmise kolme aasta jooksul ei hukkunud toiduvalmistamise tõttu kedagi, mistõttu tekitab selle aasta suund väga palju muret.

Rohkem on olnud ka juhtumeid, kus toiduvalmistamise tõttu on tekkinud tulekahju oht, kuid inimesed ei saanud kannatada ja kahju ei tekkinud. Päästeamet on pidanud toidukõrbemistele välja sõitma 402 juhul, samas kui kogu tulekahjuohu väljakutsete arv on 2018. aastal olnud 693.

Tagasi üles