Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
+372 5916 2730

Kana-seeneguljašš

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Kana-seeneguljašš
Kana-seeneguljašš Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

30 min

610 kcal

2 sl oliiviõli

700 g kana kintsupalasid – nahata, luudeta

3 peekoniviilu

250 g šampinjone

3 küüslauguküünt

3 sl jahu

2,5 dl valget veini

4 dl kanapuljongit

1 sl hakitud tüümiani

0,5 dl hakitud lehtpeterselli

serveerimiseks 400 g pastat ja 400 g külmutatud herneid, 1 sl võid

Lõika kintsupalad suupärasteks tükkideks. Prae need kuumas õlis pruunikaks ja tõsta siis taldrikule ootele. Prae ribadeks lõigatud peekon, seened ja purustatud küüslauk. Madalda kuumust ja prae, kuni seened on pisut värvi saanud. Puista roale jahu ning sega läbi. Vala juurde vein ja kuum puljong. Kuumuta keema ning pärast paari minutit lisa kastmesse kanapalad ja tüümian. Hauta 10 minutit ja puista peale pool petersellist.

Serveeri guljašši koos hernepastaga: keeda pasta pakendil oleva juhise järgi ja lisa 3 minutit enne keetmise lõppu herned. Nõruta potitäis, lisa või ning ülejäänud petersell.

Tagasi üles