Päevatoimetaja:
Liisa Ehamaa

Marjane riisipuding

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Marjane riisipuding
Marjane riisipuding Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

20 min

490 kcal

2,5 dl keedetud riisi või eelmisest päevast järele jäänud riisiputru

2 sl maisitärklist

2,5 dl piima (kui kasutad riisiputru, pane piima poole vähem)

2–3 dl vahukoort

1 muna

2 tl vanillsuhkrut

Marjalisandiks:

400 g kirsse või marjasegu (võib ka külmutatud)

1 kaneelikoor + 2–3 sl suhkrut

soovi korral 0,5 dl portveini või muud kangemat veini (madeira, šerri või 0,25 dl marjalikööri)

Aja kõik marjalisandiks vajalikud ained kastrulis keema. Vähenda kuumust ning hauta 5 minutit, kuni suhkur on täiesti sulanud ja marjad pisut pehmenenud. Võid marjad sõelale jätta ning vedelikku veel 10 minutit keeta, nii saad siirupise kastme. Sega riis, maisitärklis, piim, vahukoor, lahtiklopitud muna ja suhkur. Keeda 5–7 minutit, kuni saad mõnusalt kreemja riisipudingi. Tõsta igale portsule marju-siirupit ja serveeri soojalt või jahtununa.

Tagasi üles