Päevatoimetaja:
Loora-Elisabet Lomp
+372 5916 2730

Puuviljavorm

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Puuviljavorm
Puuviljavorm Foto: Jaan Heinmaa

4 portsu

190 kcal

30  min + 10 min ettevalmistusi

70 g võid

1 suurem purk ehk 750 ml pirni- või ploomikompotti

4 sl suhkrut

1,5 dl vahukoort

4 sl brändit või konjakit või muud meelepärast kanget napsu

0,5 tl riivitud apelsinikoort

2 muna

3 sl jahu + 1,5 dl suhkrut

Eelkuumuta ahi 180 kraadini. Määri 20 x 30 cm kõrgema servaga ahjuvorm 1 supilusikatäie võiga, ülejäänud või sulata. Laota pooled nõrutatud kompotipuuviljad põhjale ning puista üle 2 sl suhkruga. Klopi vahukoore hulka brändi, riivitud apelsinikoor, munad, sulavõi ja 2 supilusikatäit kompotivedelikku. Sega jahu-suhkru hulka ühtlaseks tainaks. Tõsta tainas kompotile ning laota peale ülejäänud puuviljad. Puista üle 2 sl suhkruga. Küpseta 30 minutit ahjus. Jahuta pisut ja serveeri soojana näiteks jäätise seltsis.

Tagasi üles