Päevatoimetaja:
Alexandra Saarniit
Saada vihje

Aasiapärane sealiharoog

Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Copy
Aasiapärane sealiharoog
Aasiapärane sealiharoog Foto: Jaan Heinmaa

4–6 portsu

30 min

430 kcal

300 g sea sisefileed (võid kasutada ka välisfileed)

Marinaad:

2–2,5 dl kookospiima või kohvikoort

0,5–0,75 dl sojakastet

3 sl laimimahla

3 sl pruuni suhkrut

3 riivitud küüslauguküünt

1,5–2 tl jahvatatud koriandrit

3–4 sl vett

Serveerimiseks:

200 g riisi- või munanuudleid

rohelist sibulat ja/või koriandrit

Klopi kõik marinaadiained kokku ja sega viilutatud lihaga. Lase 10–20 minutit maitsestuda, aga võid lasta ka üleöö külmikus seista. Nõruta liha sõelal marinaadist ja prae kuumal pannil pruuniks. Keeda nuudlid vastavalt pakendil olevale õpetusele. Kuumuta pannil marinaad koos veega keema. Kolme minuti pärast lisa nuudlid ja lihapalad. Sega läbi ja serveeri maitserohelisega.

Tagasi üles